DAG 15 & 16 ÖSTERSUND

Igår hade vi sittning, riktigt god mat och dom respekterade alla laktosintoleranta. Jag fick ALLT som alla andra fick. Det har aldrig hänt mig förut. Med min feber, hosta och halsfluss så drog vi oss vidare mot nästa ställe. Där hade vi det hur bra som helst även om den sista timman förstördes av ett samtal. Kanske även har ett jobb till nästa helg. Kul. Men nu ska jag börja plugga och senare ikväll blir det fika med den vackra damen på bilden!


PLUGGA

NU SKA JAG PLUGGA! Nu får jag inte skjuta upp det mer. Jag har fem böcker som ligger och väntar på mig. FEM. Förstår ni min ångest?!. Plus att jag ska tvätta om en timma. Och jag har aldrig tvättat kläder så det ska bli intressant och se hur det går. Måste även laga lite mat..eller så blir det pizza igen. Kommer komma hem tjock. Vill inte.


DAG 9 ÖSTERSUND

Jag kan inte beskriva hur underbar kväll jag hade igår natt. Jag blir bara lycklig när jag tänker på att vi ska ut nästa helg. Av alla mina utekvällar ( inte alls så många) i stockholm så tar östersund priset. Ni får helt enkelt komma hit och uppleva det. Kvällens var nog när Amanda sa till Ida " Ida här är två tjejer som kommer från Kongo presentera dig för dom"
Amanda - Hello my name is Ida How are you?
Kongo tjejen- Hej jag kan svenska. Jag kommer från örebro.DAG 8 ÖSTERSUND

Ikväll blir det tema fest. S är temat. Jag hoppas att den här kvällen blir lika lyckad som torsdagen. Den här gången tar jag det lugnt med att klä ut mig. Ska vara Snooki. Vill inte vara den enda igen som kommer utklädd. Och eftersom vi kommer att dra oss vidare mot uteställen här i stan så vill jag se hyffsat normal ut. Ska snart hoppa in i duschen. Kommer ha tid för att plugga lite eftersom Zead skjutsar mig till frösön.


TRY BEFORE YOU DIE

Jag vet att jag har lovat att inte göra den här bloggen till en " känslor blogg" Meis. Men ett inlägg skadar väl inte?! Varje gång jag tittar på En sorts kärlek så väcks massor av känslor inom mig. Jag är redan en människa med väldigt mycket känslor och tankar. Men denna film väcker ännu mer tankar och känslor. Jag vet vilka som kommer att stå där på tågstationen/ bussstationen/ flygplatsen när jag kommer hem. Och jag vet vilka som kommer att komma med en ursäkt till varför dom inte kan träffas första, andra eller till och med tredje dagen. Det finns alltid en ursäkt. Vissa människor lever på ursäkter och inser aldrig vilken falsk vänskap dom har byggt upp. Inte jag utan dom. Vissa människor kommer att förlora mig helt. Kalla dig inte för min bästvän. För det är du fan inte. Det kommer du aldrig att vara igen. ALDRIG var ordet. Du kommer bara att vara en vän.

Samtidigt som jag sitter och grubblar över vänskap så dyker förhållande upp. Jag vill vara fri, lycklig och stark. Idag är jag instängd, olycklig och svag. Jag vill skrika efter hjälp men samtidigt måste jag göra det här på egen hand. Det jag snart kommer att ge mig in på är skrämmande. Det är nytt och skrämmande. Jag tänker ta en risk och jag tänker berätta vad jag känner. Jag är nästan hundra på att jag kommer att bli ledsen. Men samtidigt måste jag vara ärlig mot mig själv och göra det här. Jag måste bli stark. Jag måste lära mig att stå för det jag känner. Jag sviker en människa av en självisk anledning. Samtidigt gör jag människan en tjänst. Att leva med mig när jag är olycklig är inte rättvist. Det kommer att komma en dag då du tackar mig för det här beslutet.

Hoppas jag gör det här nu och inte väntar ett par veckor eller månader till.


PAUS

Kom precis hem från en jätte trevlig fika med Jonna och Amanda. Vi ställde varandra frågan " varför just socionom, varför detta intresse för socialt arbete". Alla tre svarade nästan likadant. En stor del har med vår bakgrund att göra. Nu märker jag verkligen att jag är i en klass där alla har exakt samma intresse. Älskar den känslan. Älskar att vi tre kunde sitta där och verkligen FÖRSTÅ varandra.

På vägen ligger hemmakväll och eftersom jag har bestämt mig för att sitta hemma ikväll så hyrde jag " en sorts kärlek".  Den filmen får mig verkligen att känna mig hemma.


BEACH TEMA IN MY ASS

Jag vet inte ifall jag berättade att gårdagens tema på kvällen var "beach". Dum liten flicka som jag är tar det helt seriöst och kör all in. Så min outfit igår kväll när vi var ute och festa såg ut såhär....

 
Och jag var den enda som kom utklädd..förutom två killar.

DAG 7 ÖSTERSUND

Vaknade upp med världens baksmälla. Usch. Ska bli skönt att bara ta det lugnt ikväll. Det blir en fika med tjejerna på Paus. Älskar Paus. MEIS du kommer verkligen att älska Paus. Jag brukar kalla området jag bor på " götgatan" därför tror jag att ni tjejer skulle älska östersund. Saknar er. Önskar att jag hade er här. Det är verkligen det enda som fattas, att få uppleva allt detta med er. Hur underbart jag än har det så fattas det fortfarande någonting. Och det är ni. 


OSCARS

Wow vilken grym kväll jag har haft. Drog hem till Ida som hade samlat ihop tre fyra stycken från klassen. Sen kom " The situation" och joinade oss. Han blev ensam kille men han hade riktigt kul. Vi rörde oss mot Oscars ( skolans Pub). Jag dricker inte och det vet ni. Jag slutade dricka när jag fick problem med magen men den här nollningen spårade. Jag mår bra det är det viktigaste haha men jag är riktigt hungrig. Jag och Ida var dom sista kvar på Oscars ( alla klubbar stänger två här, buhu) men vi fick sällskap hem av Zead som följde mig till dörren. Ängel. Ska äta och sen sova. Imorgon har jag ingen skola så det blir att sova ut.


DET VAR TREVLIGT

Brännboll ute. Det var sjukt kul även om det var en meter snö. Jag ramlade för varje steg jag tog men det var det som gjorde hela grejen så kul. Jag antar att vi socionomer vann eftersom vi tog hem flest poäng. Ikväll blir det beach tema kväll på skolans pub. Bilden under är på Skolans " sjö odjur".
NOLLNING


DAG 6 ÖSTERSUND

Kan inte fatta att jag har varit här i sex dagar. Snart en vecka. Det är sjukt. Jag väntar på att min oboy ska bli lite kall, råkade  värma den för mycket. Ni vet hur petig jag är med min oboy. Jag har ingen som helst lust att dra på föreläsningen men ska göra det ändå. Kommer må ännu sämre av att bara sitta hemma. Jag har bestämt mig för att avsluta saker och ting hemma i stockholm. Även Göteborg. Måste bara ta tag i mig själv och bli tillräckligt stark för att göra det. Ett par dagar eller veckor till kommer det nog alltså att ta. Önskar att jag hade er här.

En till sak som jag nu riktar till dig syster. Samtal från mamma och pappa är jätte jobbigt. Varje gång jag hör deras röst vill jag åka hem. Vad sägs om att du pratar med dom och säger att dom inte ska ringa mig lite ofta.


" WE GOT A SITUATION"

Dag fem har verkligen tagit på min energi. Att fika med Zead var underbart. Han tog mig till ett ställe som heter paus. Vi pratade en hel del och han lugnade verkligen ner mig. Dagens nollning var ok . Vi fick göra nollningsban som vi nu måste gå runt med i en vecka. Efter kvällens nollning så drog vi oss mot en bar där grabbarna kollade på matchen. Fel lag vann och det var nästan så att Garmian höll på att fälla ett par tårar. Imorgon ska jag upp nio har föreläsning i nästan tre timmar. Wow. Ska använda mig av metoderna jag lärde mig idag på studieteknik föreläsningen. Bäst för den gubben att dom metoderna funkar.
På skala 1-10 så mår jag 2.


HEMLÄNGTAN

Nu mina vänner, nu börjar jag verkligen känna av det. Bröt ihop i skolan idag när mig jag ringde upp Meis. Jag trodde att jag skulle kunna hålla mig men så fort jag hörde hennes röst så börja tårarna rinna. Jag vet att jag måste ge det tid och det tänker jag göra. En bekant till mig från gymnasiet ska möta upp mig på en fika. Jag slängde iväg ett sms och sa att jag inte mår bra här. Efter tio min fick jag ett samtal och han bad mig att möta upp honom klockan fem. Det känns skönt. Det känns tryggt. Aja ikväll är det nollning som gäller. Ciao.

DAG 5 ÖSTERSUND

Kill me. Jag somnade rätt så tidigt igår kväll men vaknade upp under natten. Kunde inte somna igen eftersom jag mådde illa. Smart tjej som jag är så har jag inte köppt tuggummi så jag hade ingenting att få bort illamåendet med. Jag somnade till slut runt tre halv fyra och vaknade upp åtta. Har en tre timmars föreläsning nu innan nollningen. Kul. Slänger upp en bild på ljusen jag fick av Meis. Det är batteri stearin ljus. Nu slipper mamma oroa sig.

 

RUN FOREST RUN

På bilden står jag i slutet av "stan" i östersund. Man ser det inte så bra på bilden men längst bort till höger ligger skidbacken. Så vackert. Jag måste ut och ta fler bilder. Vill att ni ska få uppleva östersund så som jag upplever det. Har en lång dag framför mig imorgon. Nollning osv. Blir nog inte hemma förens sent på kvällen. Så just därför borde jag gå och lägga mig nu.


LITEN STAD = LITEN GARDEROB?!Den här är garderoben. Trevligt. Har en byrå också, gammal men så snygg! Fast det är väldigt svårt att öppna den haha. Så ser till att lämna den öppen. Omedvetet så springer jag till den och stänger igen den medan jag fixar rummet. Sen kommer jag på varför jag lämnat den öppen. Irriterande. Aja. Jag käkade precis min middag tror jag.  Ska vila en stund sen hoppa in i duschen.

FÅGEL PERSPEKTIV

Dagen började med en film om fågelns perspektiv på samhället...det säger allt. Fast filmen hade ändå ett rätt så fint budskap. Om ni inte är intresserade av att läsa om filmen så skippa texten med kursiv stil.

 Filmen börjar med att tre fåglar kollar ner på oss människor från en byggnad. En femårig pojke kissar på marken och springer därifrån. Det var hans sätt att lämna ett spår efter sig. En tio åring lämnar sitt spår via cykeln. När han kraftig bromsar så lämnas det ett spår. En femton årig pojke lämnar sitt spår närhan kraftig bromsar med sin moped. En äldre man lämnar sitt spår när han kraftig bromsar med bilen. Ju äldre man blir desto starkare och kraftigare spår lämnar man efter sig.

Resten av dagen har jag umgåtts med fyra från klassen. Jätte sköna och trevliga människor. Ikväll ska vi faktiskt kolla på film om jag nu orkar. Känner att jag vill sitta hemma och bara ta det lugnt egentligen. Men måste samtidigt komma in i östersund livet.

I WANT YOU..BUT IM TO FAR IN THIS GAME.

Jag kör en överdos på varenda The weeknd låt som finns på youtube. Måste skaffa mig spotify. Överdosa tar bort känslan av ensamhet. Okej har fortfarande inte hoppat in i duschen eller ätiti. Stress. Ciao.


DAG 4 ÖSTERSUND - GOD MORGON

Varför la jag upp den här bilden för?! Mitt kök...alla vänner. Wää. Aja igår kom jag nog hem lite för sent. Satt med Garmian och en tjej som vi lärde känna på hans vandrarhem. Jag är så glad över att jag skippar vandrarhem och att jag har en egen lägenhet. Tack. En sak jag är glad över är att jag inte var jätte rädd när jag var på väg hem igår. Även om soltsråle pratade med mig, tack! Så kände jag att det inte var lika läskigt som att hem en sen natt i sthlm. Det är så dött här om nätterna.

Nu ska jag snabbt hoppa in i duschen, skolan börjar om en timma!


NU KÄNNER JAG MIG HEMMA

Jag måste få säga att jag är en kvinna med beslutsångest. Jag sprang in och ut ur Åhlens tre gånger. Tre gånger
bytte jag kuddar. Sen sprang jag in i Indiska, hemtex, Clas Ohlson osv. Jag har fortfarande en hel del kuddar kvar att köpa men det får någon i sthlm göra. Här i östersund har dom brist på STORA kuddar. Besviken tjej. En rolig sak som hände mig när jag utforskade alla kudd affärer var att jag upptäckte österns livs. Nu känner jag mig hemma! Ikväll ska jag möta upp Garmian som också ska börja plugga här. Ska bli kul att försöka hitta till centralen. I värsta fall får vi mötas på prästgatan. (kul att jag vet vad prästgatan är hihi)


ÄLSKADE SPEGELTufft. Gråtfärdig. Ensam. Kul. Spännande. Läskigt. Blandade känslor. Men tre tjejer har jag lärt känna i alla fall. En av dom bjöd jag snällt in i lägenheten idag för att visa hur jag bor. ( Det var faktiskt hon som ville se lägenheten så nej jag är inte desperat ). Nu blir det mat och sen ska jag shoppa kuddar. Bilden ovan är på min älskade spegel jag köpte igår kväll i sista sekunden. Jag ville verkligen ha en.

SYSKON KÄRLEK

Jag sa precis hejdå till pappa och syster. Lite extra jobbigt att skriva om det eftersom syster läser det här men Gud vad tårarna började rinna så fort jag sa hejdå. Nu gör jag verkligen det här ensam. Det här är egentligen min första dag i östersund. Om exakt en timma så kommer jag att stå med min klass. Hoppas att jag hittar någon där som jag kommer riktigt bra överens med. Det är exakt vad jag behöver.

Från en skala 1-10 så mår jag 2.


DAG 3 ÖSTERSUND - SNART ENSAM

Hur väcktes jag idag? Jo av pappas påse som han har alla sina tabletter i. Jag ska köpa honom en plast låda.  Jag som skulle vakna elva! Ska träffa upp klassen halv ett utanför telia huset som ligger fem minuter från mig. Vissa har 45 min till skolan och andra mindre än tio min (hihi). Planerna för dagen är att shoppa massor av kuddar till sängen. Svarta stora, vita stora, svart vita stora och massor av stora KUDDAR!

Juste måste framkalla fler bilder. Måste även fixa bilderna i ramen bättre.


DAG 1&2 ÖSTERSUND - WOW

Innan jag börjar så vill jag säga en sak innan ni tänker på det, ja jag ser ut som en skelögd anka på bilden. Okej. Efter att inte ha varit en duktig bloggare så är jag tillbaka. Iden fick jag när jag satt med Meis och pratade om Östersund resan. Nu slipper ni att ringa mig, ni får veta allt här. Våga!

Östersund. Underbar liten stad. Frågan är hur länge jag kommer att tycka att den här staden är underbar. Pappa och syster åker hem imorgon. Blandade känslor. Så från en skala 1-10 mår jag 5.


RSS 2.0